Sund Strik

Strik dig sund(ere)!

Har du tænkt over, at strikning er sundt?
Har du også en følelse af, at du er helt afslappet efter et par omgange på rundpinden?
Bruger du også dit strikketøj som meditation?
Kan du få “abstinenser”, hvis du ikke får lidt strikketid?

Din hjerne elsker at strikke, for din hånd-øje koordination og koncentration hjælper hjernen med at udvikle serotonin. Serotoninudvikling er med til at mindske udvikling af depression og stress!
Så, ud over at du laver noget du godt kan lide, så mindsker du risiko for stress & depression, OG du fremstiller noget fint, som du kan bruge og glæde dig over bagefter.

Når man sidder stille og roligt og strikker, så sænker pulsen sig ligeså meget, som hvis man mediterede. De gentagne bevægelser fungerer som en slags mantra der gentages under meditation og er dermed med til at berolige strikkeren. Måske har du nogle gange oplevet, at du næsten strikker dig selv i søvn?

Nogle strikkere oplever, at de bliver irritable, hvis de ikke får strikket i længere tid (længden af “længere tid” kan selvfølgelig variere fra person til person ;-)). Man kan ligefrem længes efter den ro, som strikkeriet giver. Længes efter at hjernen bare kobler fra og nyder at have garnet mellem fingrene.

I denne uge er det hjerneuge i hele verden. Mange steder i verden sættes der fokus på at holde hjernen sund og at træne den….
Vi er sikre på at strikning (og hækling og alt det andet håndarbejde!) er med til at holde os raske og hjernesunde!
Længe leve strikkepinden & hæklenålen!
Hurra!

KH
Elsebeth & Sisse

1 tanke om “Sund Strik

  1. Jeg genkender fuldt ud det skrevne og takker min genopdagede hobby for at jeg stadig har en hjerne der ikke “slår fra” når tingene bliver problematiske. Under min lange sygdomsperiode pga stress fik jeg genoptaget min hobby og dette bragte ro i sindet og fik tankerne til pænt at stå i række og vente. Tilfredsheden med at kunne se måle og afslutte et FÆRDIGT stykke arbejde og anerkendelsen af produktet har reddet min sindstilstand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *